Általános szerződési feltételek

A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) az ANALÓG-SZEGED Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (6791 SZEGED, Zsombói út 3/A.; adószáma: 11817422-2-06, cégjegyzékszáma: 06 09 006306; pénzforgalmi száma: 10402805-50514848-52571007; elérhetőségei: e-mail: info@analogszeged.hu telefonszám: (62) 551-888, a továbbiakban: Szolgáltató) által üzemeltetett www.analogszeged.hu oldalon elérhető szolgáltatásokat igénybe vevő Ügyfél (a továbbiakban: Partner/Megrendelő) jogait és kötelezettségeit tartalmazza. (Szolgáltató és Partner a továbbiakban együttesen: Felek). A Partner a honlap használatával tudomásul veszi és elfogadja a jelen ÁSZF-ben foglaltakat.

 

Általános tudnivalók

 

Jelen ÁSZF hatálya kiterjed minden olyan kereskedelmi ügyletre Magyarország területén, amely jelen szerződésben meghatározott Felek között jön létre. Kifejezetten eltérő írásos megállapodás hiányában a szállítások és teljesítések kizárólag az alábbi feltételekkel történnek, melyek legkésőbb a szállítás vagy a teljesítés vevő általi elfogadásával a szerződés részévé válnak. Amennyiben az alábbi feltételek eltérően nem rendelkeznek, úgy a jogszabályi rendelkezésekkel helyettesítendők, amelyek legközelebb állnak az elérni szándékozott gazdasági célhoz. A szállítás napján érvényes árlista illetve az érvényben lévő kiajánlott árajánlat az irányadó. A szolgáltató az esetleges árváltozásokkal kapcsolatosan - a hatálybalépésüket megelőzően - szerződött Partnereit értesíti.

 

Szolgáltató vásárlói az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (”Ektv.”) 2.§ v) pontja szerinti fogyasztónak nem minősülő, regisztrált felhasználók lehetnek. A partnerek első vásárlásuk előtt a regisztráció szükséges. A Szolgáltató magánszemélyeket nem szolgál ki!

 

A Webáruház szolgáltatásai igénybevételének feltétele, hogy a felhasználó a Webáruházba történő regisztrációval egyidejűleg, a vásárlást megelőzően a jelen ÁSZF és Adatvédelmi nyilatkozat rendelkezéseit annak megismerését követően kifejezetten elfogadja. A felhasználó az ÁSZF és az Adatvédelmi nyilatkozat rendelkezéseit a regisztrációs lapon található jelölő négyzet kiválasztásával fogadja el, mely alapján ezen rendelkezések a szolgáltató és a felhasználó között létrejövő szerződés részévé válik.

Ha a felhasználó az ÁSZF rendelkezéseit – a fentiek szerint - nem fogadja el, akkor nem veheti igénybe a Webáruház szolgáltatásait, nem regisztrálhat és nem küldhet megrendelést sem.

 

Ügyfélszolgálat elérhetősége:

ANALÓG-SZEGED Kft.

6791 Szeged, Zsombói út 3/A.

Telefon: +36-62-551-888

Fax: +36-62-551-889

Nyitvatartás: H-P: 7:30-16

Email címe: info@analogszeged.hu

 

 A szerződéskötés menete:

1.A regisztráció
2. A kosár használata
3. A megrendelés összeállítása
4. Az adatbeviteli hibák ellenőrzésének és javításának módja
5. A megrendelés elküldése
6. A megrendelés visszaigazolása

7. Fizetés

8. Áru átvétele a kiválasztott módon


1./ A regisztráció

A Webáruházban történő vásárlás feltétele a Weboldalon történő regisztráció, mely az oldalon található regisztrációs lap kitöltésével történik. A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező, a felhasználó által a regisztráció során közölt adatok kezelésére, ill. felhasználására az Adatvédelmi tájékoztatóban közöltek az irányadók.

A regisztráció visszaigazolása az ANALÓG-SZEGED Kft. dedikált munkatársa által történik e-mailben  2 munkanapon belül.

 

2./ A kosár használata

A megvásárolni kívánt terméket a termék adatlapján található „Kosárba teszem” gombra kattintással lehet kiválasztani.

 

3./ A megrendelés összeállítása

A „Kosár tartalma” feliratú résznél ellenőrizhetők a vásárlásra kijelölt termékek, azok mennyisége, ára.

Ezen az oldalon lehetőség van a listáról törölni, illetve a megrendelni kívánt termék mennyiségét megváltoztatni, ill. itt kell kiválasztani a fizetési módot, továbbá a szállítási módot.

Webáruházban feltüntetett árak

Az ANALÓG-SZEGED Kft. webáruházában megvásárolandó áruk jellemzői, tulajdonságai az áru részletes oldalán találhatók meg, illetve a termékhez kapcsolódó mellékelt leírásból tudhatók meg. Ha az áru megvásárlása előtt a Partnernek kérdése merül fel, akkor a Szolgáltató Ügyfélszolgálata készséggel áll rendelkezésre. A Szolgáltató által forgalmazott termék használati utasítása az áruval együtt kerül forgalomba, ott ahol ezt jogszabályok előírják. Ha a termék kézhezvételekor a Partner ezt bármely okból nem kapná meg, azt azonnal jelezni köteles a Szolgáltató vevőszolgálatánál a fent említett címek valamelyikén és a Szolgáltató azt haladéktalanul pótolja.

Az ANALÓG-SZEGED Kft. weboldalán szereplő vételár az áru mellett feltüntetett nettó ár, mely az általános forgalmi adót nem tartalmazza. Egyéb kedvezménnyel rendelkező Partnerek a rájuk vonatkozó kedvezményekre az interneten leadott vásárláskor is jogosultak. Ezeknek a Partnereknek a weboldalra történő bejelentkezés után a termékeknél az áru egyedi, kedvezményes nettó ára jelenik meg. A Szolgáltató jogosult egyoldalúan módosítani árait, melyről a Partnereit előzetesen értesíti. A módosítás a weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. A módosítás a már megrendelt termékek vételárát nem befolyásolja. Amennyiben hibás ár kerül a webáruház felületére, különös tekintettel a nyilvánvalóan hibás, pl. a termék közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő, esetleg rendszerhiba miatt megjelenő "0" Ft-os vagy "1" Ft-os árra, akkor a Szolgáltató nem köteles a terméket hibás áron szállítani, hanem felajánlhatja a helyes áron történő szállítást, amelynek ismeretében a Partner elállhat vásárlási szándékától. A termékek csomagolása esetenként eltérhet a webáruházban látottaktól, bizonyos termékeknél nem minden szín vagy minta jelenik meg. Ha további kérdése van, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

 

4./ Az adatbeviteli hibák ellenőrzésének és javításának módja

A megrendelés véglegesítését megelőzően a szolgáltató biztosítja, hogy a felhasználó az adatok elektronikus rögzítése során felmerülő esetleges hibákat kijavíthassa oly módon, hogy a megrendelés elfogadása előtt az oldal a rögzített adatokat a felhasználó elé tárja, lehetővé téve azok azonnali kijavítását. A rögzített adatokat a felhasználó az „Adatok ellenőrzése” gombbal fogadja el, ill. véglegesíti.

 

5./ Megrendelés elküldése

A „Megrendelés elküldése/mehet” gombra kattintva kell befejezni a megrendelést, a rendszer fogadja az adatokat, és a megadott email címre automatikus visszaigazolást küld, mely tartalmazza a rendelés összes adatát.

A felhasználónak a fentiek szerinti a Webáruház oldalain történő megrendelés elküldésével, ill. a szolgáltató megrendelést visszaigazoló e-mailjével adásvételi szerződés jön létre a felhasználó (továbbiakban vásárló) és a szolgáltató között. A megrendelésre vonatkozó jognyilatkozat akkor válik hatályossá, amikor azt a szolgáltató számára hozzáférhetővé válik.

 

6./ A megrendelés visszaigazolása

Szolgáltató köteles a vásárló megrendelésének, mint szerződési jognyilatkozatának megérkezését elektronikus úton késedelem nélkül visszaigazolni. A vásárló mentesül az ajánlati kötöttség alól és a szerződés teljesítésére nem kötelezhető, ha a visszaigazolás a másik félhez nem érkezik meg késedelem nélkül.

Amennyiben a megrendelés megérkezését visszaigazoló e-mail a vásárlóhoz 48 órán belül nem érkezik meg, akkor a vásárló mentesül az ajánlati kötöttség alól, nem köteles a megrendelt terméket megvenni, a szolgáltatást igénybe venni.

A vásárló elfogadja, hogy az ily módon kötött szerződés írásban megkötöttnek minősül, és arra a Magyarországon érvényben lévő jog az irányadó. A szerződésre a jelen ÁSZF rendelkezései vonatkoznak. 
 

7./ Fizetés

Lehetséges fizetési módok

  1. Banki átutalás

  2. Készpénzes fizetés személyes átvétel esetén

  3. Utánvét

A megrendelés leadása során a 3. pontban foglaltak szerint kiválasztott fizetési módnak megfelelően.

- banki átutalás azon regisztrált partnerek által megjelölhető fizetési mód, akik a regisztrációt követően erre lehetőséget kaptak és az a Szolgáltató vállalatirányítási rendszerében beállításra került.

- készpénzes fizetés kiválasztása esetén a megrendelés kiszállításakor, annak átvételekor kell a megrendelés összegét megfizetni egy összegben.

 

8./ Kiszállítás, személyes átvétel

Lehetséges szállítási módok

  1. Személyes átvétel

  2. Kiszállítás túrajárattal

  3. Kiszállítás futárszolgálattal

1. Személyes átvétel kiválasztása esetén a rendelés leadását követő munkanapon 10 órától vehető át az ANALÓG-SZEGED Kft. telephelyén.

2. Kiszállítás túrajárattal: a túrajáratainkról a weboldalon az Információk > Szállítás menüpontban tájékozódhatnak. Ezzel kapcsolatos kérdés esetén forduljanak Ügyfélszolgálatunkhoz.

3. Kiszállítás futárszolgálattal: adott napon 10 óráig leadott megrendelést tudunk adott napon a futárszolgálat felé feladni. Az ezt követő megrendeléseket csak a következő munkanapon adjuk át a futárnak.

A futárszolgálatnak átadható csomagok maximális mérete és súlya meghatározott, ezért amennyiben a megrendelés ezeket meghaladja, úgy ügyfélszolgálatunk felveszi a vásárlóval a kapcsolatot.

A vásárló köteles a kiszállítás (vagy személyes átvétel) időpontjában a csomag sértetlenségét ellenőrizni. Sérült csomagolás esetén a hibát a helyszínen jegyzőkönyvben kell rögzíteni. 

Szállítási díjak:

Kiszállítás túrajárattal: kiskereskedések esetén nettó 30.000 Ft értékű megrendelés felett ingyenes, viszonteladó partnerek esetén a nettó 100.000 Ft értékű megrendelés felett ingyenes.

Kiszállítás futárszolgálattal: kiskereskedések esetén nettó 50.000 Ft értékű megrendelés felett ingyenes, viszonteladó partnerek esetén a nettó 100.000 Ft értékű megrendelés felett ingyenes.

Amennyiben a fenti feltételek nem teljesülnek a szállítási díj egységesen nettó 2000 Ft (utánvét esetén felszámolásra kerül az utánvét díja)

 

Garancia, Szavatosság

A jótállásra és a szavatosságra a Polgári törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény és az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX.22.) számú kormányrendeletben foglalt mindenkor hatályos rendelkezései az irányadók, azonban erre vonatkozó kifejezett írásbeli kötelezettségvállalás hiányában Szolgáltató nem szavatolja, hogy az áru bármely, a Partner által elérni kívánt, ám a Szolgáltató által nem jelzett speciális célra alkalmas.

A visszáru igényét a Szolgáltató felé írásban kell jelezni. Az olyan visszárura szánt készleteket, amelyek nem az ANALÓG-SZEGED Kft. hibájából kerülnének visszáruzásra, azaz a megrendelőnél beragadt többlet készletek, esetlegesen feleslegessé vált megrendelések, stb. maximum 3 hónapnál nem régebbi vásárlás esetén 10%-os értéklevonással kerülhetnek visszavételre. Visszárut kizárólag bontatlan, sértetlen állapotban és csomagolásban, újraértékesíthető állapotban fogadunk el! A vevői reklamációk jogosságát és a visszáruk engedélyezhetőségét a kereskedelmi vezető bírálja el az igény beérkezését követő 3 munkanapon belül. A visszárukat, illetve a reklamációkat mindig a következő szállítás alkalmával rendezzük.

 

A megrendelő jogai és kötelezettségei

A Partner eleget tesz a Szolgáltatóval kötött szerződésben vállalt fizetési határidőnek. Megrendeléseit időben eljuttatja a Szolgáltató részére, melyekben az ANALÓG-SZEGED Kft. árlistájában vagy termékkatalógusában alkalmazott kódokat használja. A teljesítésnél észlelt hiányosságokat, vagy észrevételeit eljuttatja Ügyfélszolgálatunk felé. Szerződött Partnereinknek díjtalanul biztosítjuk akciós kiadványainkat.

A Szolgáltató a már meglévő és régóta partnerkapcsolatban álló Partnereinek mennyiségi kedvezményeket, szezonális hosszított fizetési határidőt biztosít.

Megrendelése során a Partner élhet a 213/2008. (VIII. 29.), 17/1999. (II. 5.) és a 45/2014. (II. 26.) kormányrendeletben részletesen rögzített feltétel nélküli elállási jogával.

Internetes vásárlások esetén Ön a szerződéstől az áru átvételét követő 14. naptári napon belül indoklás nélkül elállhat, ezt az említett határidőn belüli írásos nyilatkozatának elküldésével jelezheti. A vásárló Az átvétel dátumát bizonyítja a postai csomagjegyzék, illetve a futárszolgálat szállítójegyzéke. Elállásnál az Eladó köteles a Vevő által kifizetett teljes összeget (vételár és szállítási költség) haladéktalanul, de legkésőbb az elállást és az áru visszaszolgáltatását követő 30 (harminc) napon belül visszatéríteni. Ezúton felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a Partner viseli elállás esetén az áru visszaszolgáltatásával kapcsoltban felmerült összes költséget. Az Eladó követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését. Az Internetes vásárlásoknál is érvényesek a szavatossági jogok, ha a termék gyári hibás, akkor forduljon hozzánk minőségi kifogásukkal

 

Információ, reklamáció, panaszkezelés

Vásárló a Webáruház működésével, a megrendelésekkel kapcsolatos kérdéseivel és esetleges panaszaival az alábbi elérhetőségeken keresheti meg a szolgáltatót: 
a)levelezési cím: 6791 Szeged, Zsombói út 3/A.
b) elektronikus levelezési cím: info@analogszeged.hu

Amennyiben a vásárló a panasz kezelésével nem ért egyet vagy a szolgáltató részéről a panasz azonnali kivizsgálása nem lehetséges, a szolgáltató haladéktalanul jegyzőkönyvet vesz fel a panaszról és az azzal kapcsolatos álláspontjáról. A jegyzőkönyv másolati példányát a a szolgáltató legkésőbb a jótállásra, valamint a kellékszavatossági jogok gyakorlására vonatkozó szabályok szerinti érdemi válaszához mellékelve küldi meg a vásárló részére.

Ha a vásárló a szolgáltatóval közvetlenül sikertelenül kísérelte meg a termék minőségével, biztonságosságával, a termékfelelősségi szabályok alkalmazásával, a szolgáltatás minőségével, továbbá a felek közötti szerződés megkötésével és teljesítésével kapcsolatos vitás ügy rendezését, a vita békés rendezése érdekében békéltető testülethez fordulhat. Az eljárásra a vásárló lakóhelye vagy tartózkodási helye, székhelye szerinti, illetve a vásárló kérelmében megjelölt békéltető testület illetékes.

A megyei szervezetek listája itt érhető elhttp://www.ofe.hu/inet/ofe/hu/menu/bekeltetes.html
 

Vásárló a panaszával az ügy jellegétől függően az ANALÓG-Szeged Kft. tevékenységi helye szerint az alábbi szervekhez fordulhat: 
Csongrád Megyei Békéltető Testület 
Székhely: 6721 Szeged, Párizsi krt. 8.-12. 
Telefonszám: +36 62 554-250/118

Csongrád Megyei Kormányhivatal 
Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály, Fogyasztóvédelmi Osztály
Cím: 6728 Szeged, Kereskedő köt 3-5.
Postacím: 6701 Szeged, Pf. 542.
Telefonszám: +36 62 680-530
Email:  fvf@fvf.csmkh.hu

Szeged Megyei Jogú Város Címzetes Főjegyzője 
Név: Dr. Mózes Ervin
Cím: 6720 Szeged, Széchenyi tér 10. 
Telefon: +36 62 564-116
Email: mozes.ervin@szeged.eu


 

A Szolgáltató jogai és kötelezettségei

Cégünk vállalja, hogy valamennyi forgalmazott termékét felajánlja értékesítésre a Megrendelő felé. Díjtalanul biztosítjuk a forgalmazott termékeinket bemutató termékkatalógust. Árlistáinkon, ajánlatainkon minden esetben feltüntetjük az érvényesség időpontját. Az ANALÓG-SZEGED Kft. garantálja, hogy az általa forgalmazott termékek megfelelnek az érvényes Magyar Szabványoknak. Az ANALÓG-SZEGED Kft. hibás, vagy téves teljesítés esetén cseregaranciát vállal. A garancia körébe tartozó termékeket garancia jeggyel és magyar nyelvű használati útmutatóval szállítjuk.

 

Egyéb rendelkezések 

A Szolgáltató bármikor jogosult jelen ÁSZF feltételeit egyoldalúan, külön értesítési kötelezettség nélkül módosítani. Az esetleges módosítás a Weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. Az általános szerződési feltételekben nem szabályozott kérdésekben a PTK. 1959. évi IV. tv. vonatkozó előírásai, valamint a gazdálkodó szervezetek Szállítási és vállalkozási szerződésről szóló 7/1978/II I/MT sz. rendelet előírásai az irányadóak. Vitás kérdésekben a felek kikötik a Szeged Városi Bíróság illetékességét.

2019. szeptember 27.